caes+34 93 664 75 77- | +34 628 92 95 38
hola@asociacionistea.com
Dilluns - Dijous 9h-19:30h | Divendres 9h-15h

Què fem

EQUINOTERÀPIA

L’equinoterapia o teràpies assistides amb cavalls, és una modalitat terapèutica complementària en la qual el cavall és el fil conductor per a treballar patologies psíquiques, físiques i socials.

Els moviments tridimensionals del cavall estimulen els músculs i articulacions, també la seva temperatura corporal aproximadament 39° fa que es relaxin els músculs i enforteix tant l’àrea física com la psíquica.

A més d’aquests beneficis, el treball terapèutic del cavall també abasta altres aspectes de la persona, en l’àrea psicològica i emocional, un increment de la confiança, potència l’autoestima, una disminució de l’ansietat, millora del control  emocional, potència la sensació de benestar i gaudi, correcció dels problemes de conducta, entre altres.

MUSICOTERÀPIA

La musicoteràpia és una disciplina de la salut que utilitza la música i els elements musicals (com el ritme, la melodia i l’harmonia) amb finalitats terapèutica. És un enfocament holístic que pot ajudar a millorar la salut física, emocional, cognitiva i social de les persones.

La musicoteràpia pot ser utilitzada per tractar una àmplia gamma de condicions, com el dolor crònic, l’estrès, l’ansietat, la depressió, l’autisme, el trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH), la demència i altres trastorns neurològics. Els musicoterapeutas utilitzen diferents tècniques, com la improvisació musical, el cant, l’escolta activa i la creació de playlists personalitzades, per ajudar els pacients a aconseguir els seus objectius terapèutics.

PÀDEL ADAPTAT

L’elecció del pàdel com a esport respon al fet que es tracta d’un activitat fàcil i divertida, amb una corba d’aprenentatge alta en la qual tots els nens poden participar. D’altra banda, encara que es tracta d’un esport en el qual es juga per parelles, l’aprenentatge és individual el que permet adaptar i personalitzar l’evolució a cada cas.

I a més, en desenvolupar-se en un espai ampli però delimitat, permet als tècnics dissenyar sessions adaptades a les diverses funcionalitats dels alumnes. Com a colofó, tots els nois i noies de l’escola tenen la seva corresponent Llicència expedida per la Federació Catalana de Pàdel.

TENIS TAULA

Fomenta l’enfortiment dels músculs i obtenir més resistència. Millora els reflexos i la capacitat de reacció. En practicar tennis de taula es millora la velocitat i sincronització dels moviments, per la qual cosa es treballa amb intensitat capacitats com els reflexos o la capacitat de reacció i acció.

Des del passat mes de setembre i gràcies a un conveni de col·laboració signat amb el “Club de tennis taula els joves”  un petit grup de nens de l’entitat cada dimarts practiquen  tennis taula, fomentant les habilitats socials i la inclusió.

HABILITATS SOCIALS

L’ús del lleure és molt variat entre adolescents amb TEA, però en moltes ocasions les escasses relacions socials poden estar lligades a la dificultat per implicar-se en activitats extraescolars, associacions esportives o culturals o altres activitats organitzades.

A l’igual que els adolescents de desenvolupament típic, els adolescents amb TEA passen molt temps realitzant activitats lliures, sent mirar la televisió l’activitat més freqüent. Pel que fa a diferències amb la resta d’adolescents, destaca que els adolescents amb TEA passen més temps implicats en tasques solitàries (mirant la televisió, usant l’ordinador o llegint) i menys temps realitzant activitats socials. Aquest patró és més freqüent en adolescents amb TEA que a més tenen discapacitat intel·lectual o que presenten dificultats de conducta comòrbides, en comparació amb adolescents amb TEA sense aquestes comorbiditats. Els adolescents amb TEA amb més habilitats per iniciar i mantenir converses amb altres mostren més intercanvis socials i participen més en activitats de grup.

 

Font: https://tea.som360.org/ca/blog/com-ajudar-adolescent-tea-socialitzar