caes+34 93 664 75 77- | +34 628 92 95 38
hola@asociacionistea.com
Dilluns - Dijous 9h-19:30h | Divendres 9h-15h

Què fem

EQUINOTERÀPIA

L’equinoterapia o teràpies assistides amb cavalls, és una modalitat terapèutica complementària en la qual el cavall és el fil conductor per a treballar patologies psíquiques, físiques i socials.

Els moviments tridimensionals del cavall estimulen els músculs i articulacions, també la seva temperatura corporal aproximadament 39° fa que es relaxin els músculs i enforteix tant l’àrea física com la psíquica.

A més d’aquests beneficis, el treball terapèutic del cavall també abasta altres aspectes de la persona, en l’àrea psicològica i emocional, un increment de la confiança, potència l’autoestima, una disminució de l’ansietat, millora del control  emocional, potència la sensació de benestar i gaudi, correcció dels problemes de conducta, entre altres.

MUSICOTERÀPIA

La musicoteràpia és una disciplina de la salut que utilitza la música i els elements musicals (com el ritme, la melodia i l’harmonia) amb finalitats terapèutics. És un enfocament holístic que pot ajudar a millorar la salut física, emocional, cognitiva i social de les persones.

La musicoteràpia pot ser utilitzada per a tractar una àmplia gamma de condicions, com el dolor crònic, l’estrès, l’ansietat, la depressió, l’autisme, el trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH), la demència i altres trastorns neurològics. Els musicoterapeutas utilitzen diferents tècniques, com la improvisació musical, el cant, l’escolta activa i la creació de playlists personalitzades, per a ajudar els pacients a aconseguir els seus objectius terapèutics.

PÀDEL ADAPTAT

L’elecció del pàdel com a esport respon al fet que es tracta d’un activitat fàcil i divertida, amb una corba d’aprenentatge alta en la qual tots els nens poden participar. D’altra banda, encara que es tracta d’un esport en el qual es juga per parelles, l’aprenentatge és individual el que permet adaptar i personalitzar l’evolució a cada cas.

I a més, en desenvolupar-se en un espai ampli però delimitat, permet als tècnics dissenyar sessions adaptades a les diverses funcionalitats dels alumnes. Com a colofó, tots els nois i noies de l’escola tenen la seva corresponent Llicència expedida per la Federació Catalana de Pàdel.

CURSA ISTEA

Des dels seus inicis, la Cursa s’ha dut a terme l’últim diumenge  d’abril, mes internacional de la Conscienciació sobre l’Autisme. Però, atès que els últims anys hem “tingut la sort” que ens ha plogut, hem decidit canviar-la a maig, perquè gaudiu al costat de tots nosaltres d’aquesta gran Festa.

La Cursa té com a raó de ser l’enriquiment social tant dels nostres nens i adults com de la resta de personal que formen, o no, part de la nostra Associació i volen aportar el seu granet de sorra.

Ja hem demostrat la nostra capacitat de mantenir aquesta activitat lúdic-esportiva any rere any. El nostre objectiu principal és contribuir al coneixement i acostament de la societat a les particularitats de cadascun i ajudar així a construir una societat més inclusiva.

En edicions anteriors, hem anat incrementant considerablement el nombre de participants.